Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Vecka 18 kan du blogga om: Influensa och tortyr


Bild lånad av Eneas.

Som jag tidigare skrivit (bland annat här) så kan du, för att få fler besökare till din blogg, försöka tajma in så att du bloggar om samma saker som många människor samtidigt söker efter (stora nyheter, stora evenemang, saker många människor samtidigt pratar om).

Och av samma anledning brukar jag, lite sporadiskt, försöka tipsa och inspirera om sådana potentiella blogginlägg. Här är ett gäng aktuella ämnen och vinklar.

  • Pandemi-hysteri
81 människor tros ha avlidit i den nya typ av influensa som utbröt i Mexiko för tretton dagar sedan, samtidigt som alarmerande uppgifter kommit om att viruset kan ha spridit sig till New York. Många lär följa denna nyhet (och söka efter information kring den).

Här skriver DN om svininfluensan i Mexiko och till höger finns deras samlade artiklar i ämnet.

Mest intressant är Karin Bojs, chef för samma tidnings vetenskapsredaktion, krönika. I vilken hon bland annat skriver att ”en pandemi kommer att drabba världen, förr eller senare” (och en pandemi är alltså en epedemi som får internationell spridning).

  • Ska man fejka kommentarer i sin egen blogg?
Jag har tidigare tipsat om att det är en bra idé. Men stämmer det verkligen?

  • USA:s tortyrmetoder
”Instängning i låda”, ”simulerad drunkning” och mycket mer. DN:s Peter Wolodarski har läst tidigare hemligstämplade dokument som berättar om vilka specifika tortyrmetoder som brukats av amerikanska soldater i ”kriget mot terrorn”.

  • Hockey VM
Om det går fortsatt bra för Sverige kan det bli en nationell snackis. Till dess kan du fundera ut kul grepp och möjligen bjuda dina läsare på Linus Omarks mest spektakulära mål.

  • Mathias Richardson
En 13-åring som lider av en ärftlig obotlig och dödlig sjukdom som leder till att han, utan att tappa intelligens och medvetande, stegvis blir blind, döv och förlamad. Bara nyfödda lillasystern kan rädda honom. Hela den grymma historien om familjen Richardson hos DN.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0