Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Så blir du nätkändis, del 1


Chris Pearson, webbdesigner och bloggare, bor i Hollywood och har gjort en intressant iakttagelse vad gäller människors försök att bli kända (vill du se hans videoblogg, förbered dig på en ordentlig amerikansk whife beater-stil). Han sammanfattar de misslyckades största misstag med att ”de inte bryr sig om människorna omkring dem”.

 

Om du någonsin ska bli nätkändis (eller känd över huvud taget) så måste du hela tiden interagera med människorna omkring dig. Och vidare engagera dem. När människor pratar med dig på Twitter eller Bloggy – svara alltid. När människor vill connecta med dig och prata med dig på Facebook – svara alltid. När människor kommenterar i din blogg – svara alltid.

 

Människor som på olika vis kontaktar dig gör så för att de är intresserade av dig. Och för att lyckas bygga upp en egen kändisstatus måste du intressera dig tillbaka. Att ignorera andra människors försök att interagera och kommunicera leder bara till ett fortsatt liv bortom strålkastarljusen.

 

När du svarat dessa människor, när du uppmuntrat varje människa som på något vis kontaktat dig, ska du göra allt för att aktivera dessa. Hålla kvar människorna i din sfär. Kanske genom att få dem att skriva upp sig på ditt nyhetsbrev, följa dig på Twitter (följ mig på Twitter här, förresten) eller bli vänner med dig på Facebook.

 

Allt handlar om att skaran runt dig ska växa.

Ps. Här har jag skrivit mer om hur du engagerar människor runt dig, om hur du får skaran runt dig att växa. Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0