Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Så får du mer trafik, del 3

 

Gästblogga


Att bli framgångsrik online handlar om att bilda allianser. Allianser med dina läsare och med dina kollegor i bloggosfären (ofta samma personer).

 

Jag tycker att du ska scanna av bloggosfären efter bloggar som dels liknar din och dels skulle kunna dra nytta av ditt innehåll. Sen erbjuder du dig helt enkelt att gästblogga ett inlägg. Eller en serie inlägg. Det är ett utmärkt vis att såväl bygga relationer som att marknadsföra sig. På ett sympatiskt vis, dessutom.

 

Vem som helst kan få till en länk som boostar trafiken för en dag. Svårare är det att få de nya besökarna att återvända. Skälet till att jag rekommenderar dig att söka bloggar som liknar din egen är att du med fördel kan bearbeta en grupp läsare vars intresseområde redan bekräftats. Gillar en grupp läsare en blogg om exempelvis inredning, är oddsen goda för att de skulle ge även din tapetblogg chansen. I synnerhet om du, på den blogg de redan läser, förekommit som gästbloggare eller refererats till på annat vis (exempel: ”xxx säger en riktigt bra sak om bla bla bla”).

 

Inlänkar är kanon men det krävs ett långsiktigt och konsekvent arbete för att bygga en stabil och ”riktig” trafik.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0