Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Mina bästa bloggtips: Olle Lidbom

 

Mediebloggar på vassaeggen.se.

 

Om du bara fick ge ett tips till bloggare där ute – vad skulle det vara?
– Kvantitet för kvalitet, blogga hellre för ofta än för bra.

 

Vilka egenskaper definierar en bra blogg?
– Uppdateras ofta, personlig men inte privat ton, mycket länkar till andra sajter.



Vilka egenskaper definierar ett bra blogginlägg?

– Bra rubrik, inte för långt (max en halv extrascroll), minst två utlänkningar och, om inte aha-upplevelse, så åtminstone en liten mhm-upplevelse.

 

Vilka tror du är de tre vanligaste ”felen” nyblivna bloggare gör?
– Petar för länge, blandar ihop personlig och privat ton samt förväntar sig omedelbar framgång.

 

Hur hanterar du elaka kommentarer?
– Ältar i tysthet, konstruerar under joggrundorna dräpande svar som jag aldrig publicerar. Näthatet är vidrigt, men man måste lära sig hantera det. Undvika näthat gör man genom att skriva i ett specifikt ämne, inte brett och genom att skapa en relation till sina läsare, genom att svara dem alla. Samt ta bort ovidkommande elaka kommentarer, de sänker ribban och inbjuder bara till mer.

 

Vilka är dina tre bästa tips för att öka sin trafik?
– Beröm och länka till stora bloggare, gör listor, skriv om och publicera egna bilder på kändisar, både a-, b- och c-kändisar funkar.

 

Hur många inlägg tycker du att man initialt ska försöka producera för att dels behålla läsarnas uppmärksamhet – och dels vinna nya?
– Ett om dagen.

 


Kommentarer
Postat av: Anette

Bra tips. ^^

2009-04-09 @ 00:51:29
URL: http://kiwicandy.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Verkligen!

2009-04-09 @ 01:43:02
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0