Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Så får du mer trafik, del 2


Kommentera (hos andra och dig själv)


Försök att vara aktiv på bloggar som kan antas ha en publik som även skulle uppskatta ditt innehåll. Var aktiv i kommentarsfälten (med relevanta åsikter och inlägg) och bli en uppskattad del i diskussionen där. Skriv alltid med url:en till din blogg eller hänvisa helt sonika till ett inlägg du skrivit i samma ämne.

 

När vi ändå är inne på avdelning ”kommentarer” så rekommenderar jag starkt att du:
1) tillåter kommentarer på din egen blogg och
2) att du gör det till en vana att (nästan) alltid svara på de kommentarer som läggs in hos dig. Din blogg är inte din personliga högtalare, den är en ständig konversation. Bara om du tänker så, kommer din publik att växa. Bli en del av konversationen, minska avståndet mellan dig som skriver och dina läsare till ett minimum. Jag rekommenderar dig också att i dina inlägg uppmuntra läsarna att kommentera. Ställ frågor, be om feedback och hänvisa konsekvent till diskussioner och åsikter som uppkommit bland kommentarer. Visa att kommentarerna som innehållsform är lika viktiga för dig som dina egna inlägg.

 

Om ditt bloggverktyg erbjuder möjligheten att via antingen RSS eller mail-notifieringar prenumerera på alla de kommentarer som skrivs i din blogg bör du göra det. Dels för att aldrig missa någon kommentar, dels för att kunna svara på kommentarer i ett någorlunda tempo men även för att intressanta diskussioner faktiskt kan uppkomma i inlägg du skrev för många månader sedan, inlägg som nu ligger långt ner i arkivet och som du utan att bli tipsad om – lätt missar.

 

Många, bland andra Mike Fruchter på louisgray.com, pratar ofta om ”one way bloggers” och ”two way bloggers”. Och hur viktigt det är för dig att bli en ”two way blogger”. Att vara en ”one way blogger” innebär att du helt enkelt uppmuntrar människor att kommentera och att du sedan personligen svarar på dessa kommentarer. För att bli en ”two way blogger” måste du gå längre. Om de besökare som kommenterar hos dig har bloggar, besök dem. Engagera dig i dina besökare. Hittar du ett inlägg som ligger innanför dina ramar, kommentera själv. Gärna med en kvalitativ åsikt eller konstruktiv feedback, innehåll som tillför någonting.

 

Uppmuntra också dina besökare att följa dig via Twitter eller Jaiku, gå med i din Facebook-grupp och annat liknande. Det handlar om att visa intresse för sin läsekrets, visa intresse för den och aktivera den.

 


Kommentarer
Postat av: Tess trött tokig morsa

Läs om läkaren som satte in spiralen så fel att jag fick åka till akuten blödande, men smärtan tog i så ambulans fick tillkallas så ja fick morfin...trodde ja skulle dö av all smärta...

2009-04-26 @ 08:43:40
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: Dilan Amin

hejhej :)

Vilken fin blogg!/ www.mramin.blogg.se

2009-04-26 @ 15:31:51
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Tack, tack.

2009-04-26 @ 15:51:09
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/
Postat av: Lachie

Jag är nog inte ensam om att dra stor nytta av din blogg! Tack så mkt!

2009-04-26 @ 17:12:20
URL: http://lachie.blogg.se/
Postat av: Isabel

Bra tips :D

2009-04-26 @ 19:38:32
URL: http://isaabelsahlin.blogg.se/
Postat av: Åsa

Tack så mycket för tipsen! Hoppas att dom hjälper!

2009-04-26 @ 20:14:20
URL: http://asahellman.blogg.se/
Postat av: anne

"Goes without saying" tänker jag först (inte ironiskt på något vis), men konstaterar sedan att det nog inte är så, speciellt med tanke på alla god-dag-yxskaft-kommentarer som florerar!Fortsätt skriva tips! :)

2009-04-26 @ 20:55:30
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Lachie: Låt oss i alla fall hoppas att du har rätt. Tack!

2009-04-26 @ 22:30:56
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Tack, alla. Stort tack.

2009-04-26 @ 22:33:02
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Åsa: inga problem, du. Det tror jag säkert. Men vi ger oss aldrig, förbättra, förbättra, förbättra. Öka, öka, öka. Varför känner jag mig som en militär?

2009-04-26 @ 22:41:51
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/
Postat av: FOTO I NORR - MARIE

Bra skrivet och det är så jag försöker göra att alltid svara på mina läsares frågor mm. Jag tycker det är så man ska göra, försöka i alla fall men nu har jag en liten skara läsare så det går hur bra som helst att göra det. Självklart vill man ha fler besökare och fler som följer ens blog det är väldigt roligt och man får uppskattning för det man skriver och för ens bilder. Ha en fin dag!

2009-04-27 @ 08:21:23
URL: http://fotoinorr.blogg.se/
Postat av: Daniel Kjellsson

Bra jobbat. Och tack detsamma, du!

2009-04-27 @ 08:41:21
URL: http://blienbattrebloggare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0