Här skriver jag om bloggar och om bloggosfären. Om att blogga, om att göra så framgångsrikt och om att tjäna pengar på att blogga.

Telefon: 0709 18 25 50 daniel(a)danielkjellsson.com Skype: danielkjellsson


Daniel Kjellssons Facebook-profil

Få en bättre blogg på fem minuter, del 4


Följ de stora nyheterna


När någonting ”stort” händer kan det, om saken ligger inom ramen för ditt intresseområde, vara en idé att skriva om det på ditt sätt. När Michael Jackson begår vansinneshandlingen att dingla sin baby utanför ett hotellfönster i Berlin så skriver hela världen om det och många söker efter det i sökmotorerna.

 

Att kallt referera till historien ger givetvis vare sig dig eller dina läsare någonting. Men ett eget grepp (”I huvudet på Michael Jacksons baby”, ”Därför är Michael Jackson själv en baby”) tillför någonting till den nyhetsrapportering dina läsare redan läst och ger dig en skjuts i sökmotorernas resultatlistor.

 

I alla dina inlägg, men kanske framför allt i dem du skriver i kölvattnet efter de stora nyheterna, är det viktigt att tänka på din rubrik. Som jag skrev tidigare får den gärna vara lockande, talande och effektiv. Men också innehålla viktiga nyckelord. Det du skriver i ditt rubrikfält kommer att värderas långt mycket tyngre av sökmotorerna än din brödtext. Om du skrivit inlägget ”I huvudet på Michael Jacksons baby” så är det viktigt att just den frasen också är rubrik.

 

Här finns tre viktiga nyckelord med, ”Michael”, ”Jackson” och ”baby”. Precis vad intresserade kan tänkas söka efter. Döper du däremot ditt inlägg till ”I huvudet på en knäppskalles unge” förstår du att du går miste om en hel del. Generellt sett så ska du alltid, så länge ditt inlägg består av dem, försöka få med personnamn, varumärken och andra nyckelord i såväl din rubrik som i dina taggar.

 


Kommentarer
Postat av: Lina

Dina idéer är jättebra, tack för att du delar dem med alla oss småbloggare! :)

2009-07-12 @ 18:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0